Po kilkunastu minutach nieaktywności zostałem wylogowany, dlaczego?

 

W przypadku, gdy strona aplikacji jest otwarta w przeglądarce i zaznaczona jest przy logowaniu pozycja „Zapamiętaj mnie”, to sesja logowania jest przedłużana, ponieważ istnieje aktywne połączenie z Internetem. Kwestia, czy połączenie z Internetem jest aktywne, zależy od wielu czynników, m. in. od systemu operacyjnego, producenta komputera, konfiguracji zarządzania energią, pracy na zasilaniu bateryjnym lub sieciowym; czy indywidualnej konfiguracji użytkownika;
W zakres wyżej wymienionych działań wlicza się również używanie wygaszacza ekranu, który, w zależności od innych czynników, może powodować, że użytkownik traci aktywne połączenie z Internetem podczas jego działania.